Site icon hockeystaden.se

Carl Persson flyttar hem

Igår stod det klart att Dalens seriekonkurrent, Kristianstad IK, förstärker sin trupp med Carl Persson.

Persson, som inledde den nyss avslutade säsongen med spel i HV:s juniorlag, hann med tio A-lagsmatcher för HV, och fem dito för HC Dalen under sin ettåriga sejour i staden.

19-åringen återvänder till sin moderklubb som han lämnade 2011 för spel i Tingsryds juniorverksamhet. Men, han är inte kontrakterad av KIK, utan övergången är ett lån från en icke ej ännu namngiven allsvensk klubb. För att spekulera lite så tror jag att det handlar om två klubbar som fått Perssons namn på papper: Tingsryds AIF eller IK Pantern.

Bägge klubbarna kör på en hemvävd melodi, med hårt jobb i spelet som signum, och där skulle Persson passa som handen i handsken med sitt frejdiga spel. Dessutom ligger det bra till geografiskt från Kristianstad.

Såhär skriver man på klubbens hemsida angående lånet av Carl Persson:

”Ett riktigt bra och spännande samarbete, menar KIKs Jocke Johansson, kul att vi kan få hem Calle till Kristianstad. Vi har i det här avtalet lovat att ännu inte avslöja vilken Allsvensk klubb det gäller”.

Utlåningen från Hockeyallsvenskan gäller under första säsongen av det två-åriga kontraktet.

***

Mer HV71 J20:

Utöver Carl Persson har fyra spelare hittat nya klubbadresser.

Daniel Hörnqvist, IFK Arboga

Eric Berggren, Borlänge HF

Adam Schultz, Grästorps IK

Calle Josefsson, Hanhals IF

Samtliga lämnar HV på grund av att de inte längre är juniorer. Dessutom har stortalangen, Alexander Younan, aviserat att han kommer se sig om efter en ny klubbadress. Younan är född 1997, och har således två år kvar som junior.

Exit mobile version